dimecres, 30 de novembre del 2011

El Rentavaixelles...guanya la batalla.

Si en tens un de segur que és una de les coses que més valores de casa teva.
Ens permet disposar de més temps per la familia. Podràs ajudar al fill amb els estudis o bé mirar de relaxar-te, llegir un llibre, fer el sopar,.... els plats es renten sols.
I el més curiós és que resulta més eficient i per tant més ECOLÒGIC.
Si freguem els plats de manera tradicional podem gastar fins a un 60% més d'aigua calenta. Evidentment dependrà de la manera que ho fa cadascú. Per això, no podem establir un consum d'aigua concret. Pensem que fàcilment es puguin gastar uns 30 litres per cada rentada. En una llar de 4 membres que facin dos àpats a casa cada dia, i per tant dues rentades, ens trobem amb un consum d'aigua d'uns 420 litres setmanals. Cal sumar el cost del gas i electricitat per produir aigua calenta i el cost del detergent.

Per contra, si agafem un rentavaixelles mínimament eficient amb el consum d'aigua els consums baixen a uns 18 litres per servei i aquest és pot fer al final del dia juntant els plats del dinar i del sopar. En tot cas sempre que es posi s'ha d'omplir al màxim possible.
El cost de l'aparell, tot i ser considerable, pot ser amortitzat en un parell d'anys i el consum elèctric tampoc és exagerat (aproximadament de 2 Kw. per cada servei).
Si el cost actual està en uns 0,14 € per Kw, ens trobem que cada cop que posem el rentavaixelles entre el cost d'aigua, que és imperceptible, i el cost d'electricitat, ens pot costar uns 50 cts. Si afegim el cost de les pastilles pel rentavaixelles puja uns 70 cts. en total.
En tot cas us convidem a reflexionar sobre el tema. Com deiem al principi d' aquest escrit sobretot pensem que guanyem unes 200 hores lliures a l'any i això si que val la pena i no te preu.

Per cert, sabíeu que podeu fer servir un tovalló de paper o paper de cuina per esbandir els plats abans de posar-los al rentavaixelles ? no cal esbandir-los amb aigua un a un per posar-los a dintre.... i encara estalviareu més aigua !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada