dimarts, 20 de gener del 2015

Un compromís = Una boc'n roll = una escola i un món més sostenible

Estimats pares i alumnes,
Com ja sabeu, a l’escola estem procurant aprendre a tenir cura del nostre entorn tot millorant fent “més ecològiques” les activitats que fem a l’escola.
Així per exemple:
  •          A les aules separem el paper per a ser reciclat de la resta de “deixalles” que generem.
  •          Reciclem els bolis i retoladors.
  •           Els mestres procuren fer ús de l’Alexia per reduir el consum de paper en circulars informatives.
  •           En els patis ja tenim papereres per separar el plàstic i l’alumini de la resta de deixalles.
  •           ...

Una de les darreres activitats que des de l’escola s’està promovent té a veure amb el tipus d’embolcalls que portem amb els nostres esmorzars a l’hora del pati.
Estem procurant reduir el volum de paper d’alumini, film transparent i plàstics de tot tipus que generem. Tots ells, sobretot l’alumini, són materials que costa molt reciclar i sobre alguns d’ells comencen a sortir estudis que no són gaire bons per a la nostra salut.

Què proposem? Comprometre’ns a canviar aquests embolcalls no ecològics per d’altres que sí que ho siguin: embolcalls enrotllables tipus boc’n roll, ecotó,...; carmanyoles, bosses de roba per a l’esmorzar, tovallons de tela...

Per ajudar-vos, els mestres amb l’ajuda de l’AMPA,  us proposem fer un pacte. Aquest consisteix en:
Tots aquells que es comprometin de forma escrita a NO utilitzar alumini i/o film transparent com embolcall del seu esmorzar, rebran a canvi una boc’n roll valorada  en uns 10 euros.

Alhora us animem a reduir l’ús d’envasos de plàstic per a la beguda i optar per algun tipus de cantimplora que, a més a més, suposa abaratir la despesa que els pares feu en envasos petits per un de més capacitat.

A les aules, durant el mes de gener s’explicarà aquesta proposta i a tots els alumnes se’ls oferirà el contracte de la boc’n roll. A partir de febrer, es començaran a repartir les primeres boc’n rolls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada