dimecres, 30 de novembre del 2011

El Rentavaixelles...guanya la batalla.

Si en tens un de segur que és una de les coses que més valores de casa teva.
Ens permet disposar de més temps per la familia. Podràs ajudar al fill amb els estudis o bé mirar de relaxar-te, llegir un llibre, fer el sopar,.... els plats es renten sols.
I el més curiós és que resulta més eficient i per tant més ECOLÒGIC.
Si freguem els plats de manera tradicional podem gastar fins a un 60% més d'aigua calenta. Evidentment dependrà de la manera que ho fa cadascú. Per això, no podem establir un consum d'aigua concret. Pensem que fàcilment es puguin gastar uns 30 litres per cada rentada. En una llar de 4 membres que facin dos àpats a casa cada dia, i per tant dues rentades, ens trobem amb un consum d'aigua d'uns 420 litres setmanals. Cal sumar el cost del gas i electricitat per produir aigua calenta i el cost del detergent.

Per contra, si agafem un rentavaixelles mínimament eficient amb el consum d'aigua els consums baixen a uns 18 litres per servei i aquest és pot fer al final del dia juntant els plats del dinar i del sopar. En tot cas sempre que es posi s'ha d'omplir al màxim possible.
El cost de l'aparell, tot i ser considerable, pot ser amortitzat en un parell d'anys i el consum elèctric tampoc és exagerat (aproximadament de 2 Kw. per cada servei).
Si el cost actual està en uns 0,14 € per Kw, ens trobem que cada cop que posem el rentavaixelles entre el cost d'aigua, que és imperceptible, i el cost d'electricitat, ens pot costar uns 50 cts. Si afegim el cost de les pastilles pel rentavaixelles puja uns 70 cts. en total.
En tot cas us convidem a reflexionar sobre el tema. Com deiem al principi d' aquest escrit sobretot pensem que guanyem unes 200 hores lliures a l'any i això si que val la pena i no te preu.

Per cert, sabíeu que podeu fer servir un tovalló de paper o paper de cuina per esbandir els plats abans de posar-los al rentavaixelles ? no cal esbandir-los amb aigua un a un per posar-los a dintre.... i encara estalviareu més aigua !!

Serveis "On-line"

Segurament molts de vosaltres ja els feu servir però des d'aquí us ho recomanem.
Només cal donar-se d'alta als serveis de consulta "Online" que gairebé totes les empreses de serveis disposen.
Quins beneficis en treiem ?



Pel Medi Ambient:
  • Estalviem paper (el paper imprès i el sobre de correus) i la energia i els recursos de fusta necessaris per produir aquests papers o el produir el paper reciclat per fer aquests papers.
  • Evitem l'ús del transport (cotxe,avió) necessari per l'enviament de la carta i per tant reduïm o col.laborem a reduir el nombre de gasos contaminants a l'atmosfera.
Per Nosaltres:
  • Comoditat i disponibilitat 24 hores. Rebem de manera còmode un missatge amb els arxius necessaris o bé connectem des de casa quan podem i accedim a la nostra factura, resguard, extracte, etc.
  • Seguretat . L'accés està restringit amb usuari i contrasenya. Una carta es pot perdre o ens la poden obrir. La confidencialitat de la informació es important.
  • Menys feina. No hem d'anar obrint i arxivant papers. No cal anar destruint papers i les nostres dades estan més segures.
  • Evitem desplaçaments.
  • Els documents tenen el mateix valor legal que el paper de correu.
  • Les entitats han de mantenir un mínim de dos anys la nostra informació "online". Ja no ens cal si no volem anar arxivant-ho tot.
Empreses i serveis als que et pots registrar per accedir "online" i poder eliminar paperassa:
  • Empreses de Telefonia (MoviStar, Orange,Vodafone,...)
  • Entitats bancàries
  • Aigües de Barcelona
  • Endesa
  • Gas Natural
  • Altres

dimecres, 23 de novembre del 2011

Reduir és actuar. Som-hi!


Tot coincidint amb la setmana del fundador, la nostra escola s'ha volgut afegir a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu d'aquesta setmana és sensibilitzar-nos sobre la importància de reduir la gran quantitat de residus que generem i, sobretot, intentar canviar els nostres hàbits quotidians.

Demà, dijous 24, aprofitant l'homenatge que totes les etapes faran al Germà Gabriel Taborin, demanem a tots els nens i nenes, nois i noies, pares i mares i tothom que ho vulgui, que porteu una peça de roba o un complement de color verd com a símbol que ens afegim a aquesta campanya europea.

Us animem a veure el vídeo promocional d'aquesta setmana, només és un minut!
També podeu llegir el còmic "La invasió dels megacubells" o ajudar a la "Família Tirahotot" en la seva missió "Reduir els residus".
O utilitzeu el "Residuòmetre" per saber el vostre grau de coneixement sobre residus.


dimarts, 15 de novembre del 2011

Us agradaria veure el rinoceront negre de l'Africa en llibertat ?
Doncs no serà possible ja que passa a ser una de les tantes espècies extinguides.
Ara només ens queda veure videos com aquest per recordar com eren aquestes criatures.

dilluns, 14 de novembre del 2011

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS


Del 19 al 27 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i el nostre cole s'ha afegit a aquesta campanya. Ja us anirem informant de les nostres activitats, de moment us deixem amb el vídeo "Reduir és actuar, som-hi!".
RECORDA QUE EL 24 DE NOVEMBRE POTS PORTAR ALGUNA PRENDA DE COLOR VERD PER RECORDAR AQUESTA SETMANA EN L' HOMENATGE QUE ES FARA AL PARE GABRIEL.

diumenge, 13 de novembre del 2011

Jocs del Reciclatge

Vols practicar el reciclatge i convertir-te en un Professional del Reciclatge ?

Aquí podràs practicar tant com vulguis!!

Aquí teniu una llista de jocs per practicar el Reciclatge.
Ja veuràs com aprendràs coses que no sabies !!

Endavant !













Jocs Disponibles:

Joc del Reciclatge (Agència de Residus de Catalunya)
Junk Yard (Superjocs)
El Reciclatge (Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental)
Joc-Qüestionari (Donantdades.com)
Recicla amb Les Tres Bessones

Carnet per la Deixalleria

L' Àrea Metropolitana de Barcelona disposa d'una xarxa de centres de recollida de residus especials pel seu tractament.
Són els anomenats Punts Verds. Hi ha de Punt Verds Mòbils que són vehicles que van voltant per la ciutat i que s'estàn a un lloc periòdicament i també hi ha Punts Verds de Zona. Normalment hi ha almenys un per cada districte de Barcelona. Pots consultar-los aquí.
Si sols anar al Punt Verd de la teva Zona recorda demanar que et facin el Carnet d'usuari de Deixalleria.
Reciclar No te PREU, però si vols presenta'l cada cop que vagis al Punt Verd o Punt Mòbil ja que aniràs acumulant punts que al cap de tres mesos et proporcionaràn un petit descompte al rebut de l'Aigua.
Ara, a més de ser un Reciclador amb Carnet podràs reduir una miqueta el que pagues per l'aigua.

dijous, 3 de novembre del 2011

Piles recarregables

Fer servir piles recarregables és sempre més recomanable tant per la seva durabilitat com perquè una pot arribar a substituir-ne vuitanta de les normals…

Contenidor de piles


Ja està disponible a la recepció un Punt de Recollida de Piles!

És molt important que tots ens conscienciem que les piles normals no es poden llençar de qualsevol manera ja que sense un tractament especial són altament contaminants bàsicament pel mercuri i metalls pesants que contenen i que acaben contaminant el terra i van a parar a aigües subterrànies, rius i mars.

Així doncs quan tingueu piles gastades porteu-les a la Recepció del Cole (un servei gratuït les recollirà i les tractarà).

Es poden portar piles de tots tipus: les normals allargades, les recarregables, les de botó, inclús les bateries de mòbil.

Entre tots sumem!!!




CARTA DES DEL 2070